Skip to main content
Знаме на Европейския съюз Знаме на Европейския съюз
Денят на Европа през 2022 г.

Денят на Европа през 2022 г.

Европейската комисия отваря врати в събота, 7 май

Научете повече за нашите дейности по теми

Highlights

Concert for Ukraine #ThankYouTour

Come see famous Ukrainian musicians give a special concert at 14:00-15:30 CET on 7 May at Parc du Cinquantenaire in Brussels to express gratitude for standing with Ukraine.

Европейска година на младежта

Да подчертаем важността на европейската младеж за изграждането на по-добър ЕС — по-екологосъобразен, по-приобщаващ и по-цифров.

Бъдещето е зелено

Европа е на път до 2050 г. да се превърне в първия неутрален по отношение на климата континент — няма да произвеждаме повече парникови газове, отколкото нашите екосистеми могат естествено да поемат.

Бъдещето е дигитално

Технологиите ще бъдат двигателят на бъдещето ни. Ето защо искаме да превърнем следващите 10 години в цифровото десетилетие на Европа.

Филтриране по

Денят на Европа през 2022 г. (8)

RSS
Показване на резултати от 1 до 8

10:00 — 11:00 часа централноевропейско време. Последиците от изменението на климата:как ЕС помага на нуждаещите се

Изменението на климата принуждава всяка година милиони хора да напускат домовете си и изостря хуманитарните кризи. Включете се към нашето предаване на живо в Instagram, за да научите как ЕС подкрепя най-засегнатите с Anja Pirjevec, експерт на ЕС в областта на околната среда и екологизирането на хуманитарната помощ.

11:00 — 11:20 часа централноевропейско време. Как Европейската служба на ЕС за борба с измамите се придвижва в лабиринта на разузнаването

Разузнавателен анализатор обяснява как анализираме информацията, която получаваме за нашите разследвания. Броят на източниците на данни се увеличи прекомерно и анализаторите трябва да намерят пътя си в лабиринта от предизвикателства в полза на нашите разследвания и на вземащите решения.

11:00 — 11:30 часа централноевропейско време. @ECFIN Викторина в Twitter

Проверете познанията си за екологосъобразната икономика на ЕС с нашата викторина в Twitter. Чували ли сте за Механизма за възстановяване и устойчивост? А знаете ли какво е „екосъобразна облигация“? Включете се на 7 май в 11:00 ч. централноевропейско време и участвайте във викторината ни.

12:00 — 12:30 часа централноевропейско време. Работните места в институциите на ЕСнаучете как да се присъедините към нас

Искате ли да работите с нас? Следете ни в LinkedIn, за да разберете кои сме, от какви профили имаме нужда, какво предлагаме като работодател и как подбираме служителите си.

12:30 — 13:00 часа централноевропейско време. Как виждате #DigitalEU през 2030°г.?

Чували ли сте за „Цифровото десетилетие на Европа“? Следете нашето предаване на живо в Instagram, за да разберете какво правим, за да постигнем по-голяма цифровизация на ЕС, и научете повече за проекта DigitalEU Ambassadors.

През целия ден | Гласове от Градчето на младежта

Присъединете се към нашето предаване на живо в Instagram на живо от Градчето на младежта (Youth Village) в сградата Берлемон на 7 май и се включете в сесиите с нашите гости, за да научите какви възможности предлагат! Обучение в чужбина, придобиване на нови умения или намиране на работа. Това е вашата #EuropeanYearOfYouth.

През целия ден | Следете в Instagram с хаштаг #DigitalEU дейностите от централата на Комисията

Следвайте нашия акаунт в Instagram и участвайте в Деня на Европа като използвате хаштаг #DigitalEU, за да се присъедините към разговора. Ако имате въпроси към нашите експерти, изпратете ни директно съобщение.