Skip to main content
2022. évi Európa-nap

2022. évi Európa-nap

Az Európai Bizottság május 7-én, szombaton tartja nyílt napját

Tudjon meg többet, válassza ki az Önt érdeklő témát!

Highlights

Uniós szolidaritás Ukrajnával

Tudjon meg többet az Ukrajna elleni orosz invázióra adott válaszlépésekről, az Ukrajnával való uniós szolidaritásról.

Concert for Ukraine #ThankYouTour

Come see famous Ukrainian musicians give a special concert at 14:00-15:30 CET on 7 May at Parc du Cinquantenaire in Brussels to express gratitude for standing with Ukraine.

Az ifjúság európai éve

Ismerje meg, hogy az európai fiatalok milyen fontos szerepet töltenek be egy jobb – környezetbarátabb, inkluzívabb és digitálisabb – EU építésében.

Legyen zöld

Európa célja, hogy 2050-re a világ első klímasemleges kontinense legyen, és ne bocsásson ki több üvegházhatású gázt, mint amennyit az ökoszisztémánk képes természetesen elnyelni.

Legyen digitális

A jövőt a technológia fogja meghatározni. Ezért a következő 10 év Európa digitális évtizede lesz.

Szűrési feltételek

2022. évi Európa-nap (8)

RSS
Megjelenített eredmények: 1–8.

10:00–11:00 közép-európai idő |A klímaváltozás hatása:hogyan segíti az EU a rászorulókat?

A klímaváltozás évente emberek millióit kényszeríti arra, hogy elmeneküljenek otthonukból, és emellett súlyosbítja a humanitárius válságokat is. Kövesse élő Instagram adásunkat, hogy megtudja, hogyan támogatja az EU a leginkább érintetteket. Kalauzunk Anja Pirjevec, a környezetvédelem és a környezetbarát szemléletű humanitárius segítségnyújtás uniós szakértője lesz.

11:00–11:30 közép-európai idő | @ECFIN Twitter kvízjáték

Tegye próbára az EU zöld gazdaságával kapcsolatos ismereteit Twitter kvízjátékunkkal. Hallott már a Helyreállítási és Rezilienciaépítési Eszközről? Tudja, mi az a zöldkötvény? Május 7-én, közép-európai idő szerint 11:00 órakor vegyen részt kvízjátékunkban, és választ kaphat ezekre a kérdésekre is.

Egész nap |Youth Village/az ifjúsági falu hangjai

Instagram Live a Berlaymont épületben kialakított ifjúsági faluból, csatlakozzon május 7-én, és kövesse a vendégeinkkel folytatott beszélgetéseket, értesüljön Ön is a lehetőségekről! Külföldi tanulmányok, új készségek elsajátítása vagy álláskeresés? Az ifjúság európai éve minden fiatalhoz szól, #EuropeanYearOfYouth.