Skip to main content
Dan Evrope 2021
Dobrodošli na #EuropeDay

Praznujmo skupaj! Oglejte si naše dogodke in dejavnosti ter poizvedite več o Evropski uniji.

Dan Evrope – pridružite se nam na spletu, če želite:

  • sodelovati v različnih spletnih dejavnostih 
  • bolje spoznati Evropsko unijo in njeno delovanje
  • sooblikovati prihodnost Evrope

Obiščite virtualni prostor

Raziščite virtualni svet sedeža Komisije in spoznajte naše delo – preizkusite se v igrah in si oglejte različne videoposnetke.

EU v vaši državi

Na interaktivnem zemljevidu se seznanite z dogodki, ki potekajo v vaši bližini – od koncertov in dogodkov s svetlobnimi efekti do živahnih razprav.

Activities by institution

Dejavnosti od dnevu Evrope bodo potekale med 3. in 9. majem – pridružite se pogovoru z Evropskim parlamentom in pomagajte oblikovati boljšo prihodnost.
Obiščite hišo držav članic – oglejte si prostore, kjer voditelji in voditeljice EU sprejemajo odločitve, in spoznajte, kako Svet oblikuje našo prihodnost.
#ECJ #EuropeDay2021 se dogaja na naših uporabniških računih družbenih omrežij. #AskCuria2021 je virtualni forum vprašanj in odgovorov - #ECJDidYouKnow je prikaz naših komunikacijskih orodij.
Kako dobro poznate Evropo in evro? Preizkusite svoje znanje v spletnem kvizu #EuropeDay quiz na QuizDuel in se potegujte za glavno nagrado (iPad).
Spoznajte vlogo EU v svetu – sodelujte v našem kvizu Skupaj smo Evropa, udeležite se dogodkov v živo z veleposlaniki in si oglejte različne videoposnetke.
Pridružite se nam na 360° virtualnem ogledu Evropskega ekonomsko-socialnega odbora in se udeležite številnih dejavnostih, ki jih pripravljamo: ustvarjalne delavnice, virtualna fotografska kabina in srečanje z našimi člani.
Želite izvedeti več o instituciji, ki zastopa regije in mesta v EU? Sodelujte v foto kvizu in spoznajte različne evropske regije in mesta.
Vas zanima, kako Evropska centralna banka spodbuja podnebju prijazne naložbe za podporo zelenemu okrevanju, ki omogočajo ustvarjanje delovnih mest, primernih za prihodnost?