Skip to main content
Europadag 2022
Welkom bij #EuropeDay

Ontdek onze evenementen en activiteiten en leer meer over de Europese Unie.

Op Europadag herdenken we de ondertekening van de Schumanverklaring op 9 mei 1950, een ambitieus plan voor vrede op lange termijn in het naoorlogse Europa, dat wordt beschouwd als het begin van wat nu de Europese Unie is. Werken aan vrede in Europa blijft belangrijk, vooral nu we onze eenheid en solidariteit met Oekraïne tonen.

In mei nodigen de EU-instellingen u uit voor een breed scala aan activiteiten ter plaatse en online in de EU-landen en in de steden waar de EU-instellingen zich bevinden: Brussel, Luxemburg en Straatsburg. Het Europees Jaar van de jeugd 2022 vestigt de aandacht op de Europese jongeren en de stem van de burgers wordt versterkt door de Conferentie over de toekomst van Europa. Dit is dus het moment om samen te komen, de uitdagingen waarmee we allemaal worden geconfronteerd te bespreken en een betere toekomst voor Europa te creëren die voor iedereen werkt.

Ontdek wat er op deze Europadag online en ter plaatse in heel Europa te beleven valt! #EuropeDay 2022 - EU-activiteiten: hoogtepunten

De EU in uw land

Concerten, lichtshows, levendige debatten en nog veel meer, iedereen vindt wel iets van zijn gading op onze interactieve kaart.