Siirry pääsisältöön
Eurooppa-päivä 2024

Saavutettavuusseloste

Eurooppa-päivän verkkosivusto

Tämä seloste koskee sisältöä, joka on julkaistu verkkotunnuksella https://europeday.europa.eu/.

Tämä seloste ei koske muita sen aliverkkotunnuksella julkaistuja verkkosivustoja tai niiden sisältöä. Kullakin verkkosivustolla ja sen sisällöllä on oma saavutettavuusselosteensa.

Tätä verkkosivustoa hallinnoi Euroopan komission viestinnän pääosasto (DG COMM). Sivusto on suunniteltu siten, että mahdollisimman monella olisi tasavertaiset mahdollisuudet käyttää sitä toimintarajoitteista huolimatta.

Tavoitteena on, että käyttäjät voivat

 • suurentaa 200 %:iin ilman ongelmia
 • navigoida suurimmassa osassa verkkosivustoa pelkkää näppäimistöä käyttäen
 • navigoida suurimmassa osassa verkkosivustoa nykyaikaisella ruudunlukijalla ja puheentunnistusohjelmistolla (tietokoneella tai puhelimella).

Sivusto on suunniteltu siten, että se täyttää verkkosivustojen ja mobiilisovellusten teknisen standardin EN 301 549 V3.2.1 vaatimukset. Sivustolla noudatetaan tarkasti verkkosisällön saavutettavuusohjeiden (WCAG) version 2.1) tason AA kriteereitä.

Saavutettavuuden nykytila

Tämä verkkosivusto täyttää teknisen standardin EN 301 549 v.3.2.1 ja verkkosisällön saavutettavuusohjeiden (WCAG) 2.1 tason AA vaatimukset osittain. Lisätietoja aiheesta on kohdassa Ei-saavutettava sisältö.

Verkkosivuston saavutettavuutta on testattu viimeksi 13.9.2022.

Tämän saavutettavuusselosteen laadinta

Tämä seloste on tarkistettu 19.12.2023.

Seloste perustuu arvioon, jonka IAAP:n hyväksymä saavutettavuusasiantuntija on tehnyt käyttämällä sekä manuaalista että automatisoitua testausta. Arviossa on mukana edustava otos verkkosivuja.

Palaute

Voit antaa palautetta https://europeday.europa.eu/-verkkosivuston saavutettavuudesta. Jos huomaat puutteita saavutettavuudessa, ota yhteyttä verkkosivuston ylläpitäjään:

 • Sähköposti: comm-europe-dayatec [dot] europa [dot] eu (COMM-EUROPE-DAY[at]ec[dot]europa[dot]eu)

Pyrimme vastaamaan palautteeseen 15 työpäivän kuluessa siitä, kun asiasta vastaava komission yksikkö on vastaanottanut viestin.

Yhteensopivuus selainten ja avustavan teknologian kanssa

https://europeday.europa.eu/-verkkosivusto on suunniteltu siten, että se on yhteensopiva seuraavien yleisimpien avustavien teknologioiden kanssa:

 • Google Chrome-, Microsoft Edge-, Mozilla Firefox- ja Apple Safari -selainten viimeisin versio
 • yhdessä NVDA:n, VoiceOverin ja TalkBackin uusimpien versioiden kanssa.

Tekniset eritelmät

https://europeday.europa.eu/-verkkosivuston saavutettavuus perustuu seuraaviin teknologioihin, joiden avulla voidaan hyödyntää verkkoselaimen ja tietokoneelle mahdollisesti asennettujen avustavien teknologioiden tai lisäosien yhdistelmää:

 • HTML
 • WAI-ARIA
 • CSS
 • JavaScript.

Ei-saavutettava sisältö

Vaikka https://europeday.europa.eu/-verkkosivuston saavutettavuus on pyritty kaikin keinoin varmistamaan, sen saavutettavuudessa on havaittu joitakin puutteita, joita korjataan parhaillaan. Seuraavassa on kuvaus havaituista puutteista ja mahdollisista parannuksista. Ota yhteyttä verkkosivuston ylläpitäjään, jos havaitset jonkin saavutettavuusongelman, jota ei ole seuraavassa luettelossa.

https://europeday.europa.eu/-sivuston tiedossa olevat puutteet:

 1. Navigointivalikon saavutettavuus: Joitakin sisältöjä ei ole koodattu optimaalisesti, jotta varmistettaisiin paras mahdollinen käyttäjäkokemus näytönlukijaa käytettäessä. Pyrimme ratkaisemaan tämän ongelman maaliskuuhun 2024 mennessä. ​
 2. Otsikkohierarkia: Jotkin otsikot eivät noudata johdonmukaista otsikkohierarkiaa, mikä voi aiheuttaa ongelmia näytönlukijoiden käyttäjille. Pyrimme ratkaisemaan tämän ongelman maaliskuuhun 2024 mennessä.
 3. Interaktiiviset kartat: Interaktiiviset kartat eivät ole näkövammaisten eivätkä näppäimistön avulla navigoivien käyttäjien saatavilla. Pyrimme ratkaisemaan tämän ongelman maaliskuuhun 2024 mennessä.
 4. Videotekstitykset: Joissakin videoissa ei ole tekstitystä. Pyrimme jatkuvasti lisäämään niitä yhä useampiin videoihin.
 5. Videontoisto – saavutettavuus näppäimistöä käyttämällä: Olemme tietoisia joistakin ongelmista, jotka liittyvät videosoittimen saavutettavuuteen näppäimistöä käyttämällä (kun tekstityskieltä valitaan valikosta, nuolinäppäinten avulla ei pääse liikkumaan kielestä toiseen, vaan siirtyminen onnistuu vain tab-näppäimen avulla).