Siirry pääsisältöön
Eurooppa-päivä 2023
Eläköön #EuropeDay

Osallistu tapahtumiin ja tutustu Euroopan unioniin

Eurooppa-päivää vietetään 9.5.1950 allekirjoitetun Schumanin julistuksen kunniaksi. Se oli kunnianhimoinen suunnitelma pysyvän rauhan turvaamiseksi sodan jälkeisessä Euroopassa, ja sen pohjalta syntyi ajan myötä nykyinen Euroopan unioni.  

EU järjestää toukokuussa kaikissa jäsenmaissa useita tapahtumia. Lisäksi tapahtumia järjestetään EU:n eri toimielimissä Brysselissä, Luxemburgissa ja Strasbourgissa. Euroopan osaamisen teemavuoden 2023 tavoitteena on auttaa ihmisiä hankkimaan laadukkaissa työtehtävissä edellytettyjä taitoja ja auttaa yrityksiä korjaamaan osaamisvajetta.  

Katso lehdistötiedote

Mitä EU-toimielimissä tapahtuu?

European Parliament

Euroopan parlamentti

Vietetään Eurooppa-päivää yhdessä. Osallistu erilaisiin interaktiivisiin tapahtumiin, joita järjestetään Brysselissä, Strasbourgissa, Luxemburgissa ja eri puolilla Eurooppaa.
European Council and Council of the EU

Eurooppa-neuvosto ja EU:n neuvosto

Tervetuloa tutustumaan jäsenmaiden taloon. Näet, missä EU-johtajat tekevät päätöksiä ja miten neuvosto työskentelee yhteisen tulevaisuuden hyväksi.
European Commission

Euroopan komissio

Haluatko tietää, miten parannamme osaamista ja teemme EU:sta vihreämmän, turvallisemman ja vakaamman? Ota osaa kiinnostaviin verkkotapahtumiin ja tutustu komission toimintaan.
Court of Justice of the European Union

Euroopan unionin tuomioistuin

Tiedätkö, miten unionin tuomioistuin toimii ja miten sen tuomiot vaikuttavat suoraan EU-kansalaisten elämään? Tule käymään 9. toukokuuta. Voit myös osallistua erilaisiin verkkotapahtumiin. Katso tiedot sosiaalisesta mediasta.
Homepage - ECB

Euroopan keskuspankki (EKP)

Eurooppa-päivä (#EuropeDay 2023) on tänä vuonna tärkeä myös siksi, että 1. kesäkuuta vietetään vuonna 1998 perustetun EKP:n 25-vuotisjuhlaa.
European Court of Auditors

Euroopan tilintarkastustuomioistuin

Euroopan tilintarkastustuomioistuin valvoo, että EU:n varoja käytetään oikein ja tehokkaasti. Lue lisää EU:n tarkastajien työstä ja siitä, miten he auttavat suojaamaan EU-kansalaisten varoja.
European External Action Service (EEAS)

Euroopan ulkosuhdehallinto

Kierrä maailma yhdessä päivässä. Ota selvää, mitä EU tekee paremman maailman hyväksi, puhu EU:n suurlähettiläiden kanssa, osallistu työpajoihin ja nauti eri maista tulleiden taiteilijoiden musiikista ja esityksistä.
EESC homepage

Euroopan talous- ja sosiaalikomitea

Tutustu järjestäytynyttä kansalaisyhteiskuntaa edustavaan EU:n toimielimeen. Ota selvää, miten työmme hyödyttää muun muassa työnantajia, työntekijöitä ja muita eturyhmiä, esimerkiksi nuoriso- ja ympäristöjärjestöjä, kuluttajia ja naisryhmiä.
European Committee of the Regions (CoR)

Euroopan alueiden komitea

Tutustu EU:n alueita ja kuntia edustavaan toimielimeen ja ota selvää, mitä alue- ja paikallistason vaaleilla valitut poliitikot tekevät sinun hyväksesi. Alueiden ja kuntien festivaaleilla esitellään monenlaisia taitoja, kulttuureja ja perinteitä.

EU:n tilaisuudet maittain

Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio järjestävät Eurooppa-päivän tapahtumia lähelläsi. Klikkaa interaktiivista karttaa ja katso, mitä asuinmaassasi ja eri puolilla EU:ta tapahtuu.

EYS logo

Euroopan osaamisen teemavuosi 2023

Euroopan osaamisen teemavuoden tavoitteena on auttaa ihmisiä hankkimaan laadukkaissa työtehtävissä edellytettyjä taitoja ja auttaa yrityksiä korjaamaan osaamisvajetta EU:ssa.