Skip to main content
Eurooppa-päivä 2022
Tervetuloa #EuropeDay

Tutustu tapahtumiin ja tilaisuuksiin ja opi lisää Euroopan unionista

Eurooppa-päivällä muistetaan Schumanin julistusta, joka allekirjoitettiin 9. toukokuuta 1950. Se oli kunnianhimoinen suunnitelma pysyvän rauhan turvaamiseksi sodan jälkeisessä Euroopassa, ja sen pohjalta syntyi ajan myötä nykyinen Euroopan unioni. Rauhan edistäminen Euroopassa on nyt entistäkin konkreettisempaa, kun osoitamme yhtenäisyyttä ja solidaarisuutta Ukrainaa kohtaan.

EU järjestää toukokuussa kaikissa jäsenmaissa useita tapahtumia verkossa ja paikan päällä. Lisäksi tapahtumia järjestetään EU:n eri toimielimissä Brysselissä, Luxemburgissa ja Strasbourgissa. Euroopan nuorison teemavuosi 2022 nostaa esiin nuoret ja Euroopan tulevaisuuskonferenssi antaa kaikille kansalaisille mahdollisuuden saada äänensä kuuluville. Siksi nyt onkin otollinen aika kokoontua yhteen, keskustella yhteisistä haasteista ja kehittää parempaa Eurooppaa, joka toimii kaikkien hyväksi.

Käy katsomassa, mitä kaikkea verkossa ja paikan päällä ympäri Eurooppaa on tarjolla!

EU:n tilaisuudet maittain

Konsertteja, valoshow-esityksiä ja keskustelutilaisuuksia – katso interaktiivisesta kartasta, mitä lähelläsi tapahtuu.

Euroopan nuorison teemavuosi

Euroopan nuorten merkitys paremman – eli vihreämmän, osallistavamman ja digitaalisemman – EU:n rakentamisessa

Mitä EU-toimielimissä tapahtuu?

Euroopan parlamentti

9. toukokuuta voit osallistua paikan päällä ja verkossa järjestettäviin tapahtumiin kaikkialla Euroopassa. Liity mukaan keskusteluun Euroopan tulevaisuudesta Euroopan parlamentissa. Parlamentti on demokraattisesti valittu äänesi EU:ssa.

Eurooppa-neuvosto ja EU:n neuvosto

Lähde kiinnostavalle vierailulle jäsenmaiden taloon! Näet, missä EU-johtajat tekevät päätöksiä ja miten neuvosto työskentelee yhteisen tulevaisuuden hyväksi.

Euroopan komissio

Haluatko tietää, mitä teemme nuorten hyväksi Euroopassa ja miten teemme EU:sta vihreämmän, digitaalisemman ja terveemmän? Lue lisää ja tutustu erilaisiin verkkotoimintoihin missä tahansa oletkin.

Euroopan unionin tuomioistuin

Eurooppa-päivä näkyy sosiaalisen median tileillämme #EuropeDay. #AskCuria2022 on virtuaalinen kysymys- ja vastausosio – #ECJDidYouKnow tutustuttaa sinut viestintävälineisiimme.

Euroopan keskuspankki (EKP)

Tänä vuonna Eurooppa-päivänä juhlistetaan eurokolikoiden ja -seteleiden 20-vuotisjuhlaa – euro on Euroopan yhdentymisen konkreettisin symboli ja tapa pitää Eurooppaa tosiasiallisesti käsissäsi #EuropeDay! Lue lisää valuutastamme.

Euroopan ulkosuhdehallinto

Ota selvää EU:n roolista ja toimista ympäri maailmaa. Osallistu avoimien ovien tapahtumiin, ”Yhdessä olemme Eurooppa” -tietovisaan ja suoriin tapahtumiin eri puolilla maailmaa toimivien suurlähettiläiden kanssa.

Euroopan talous- ja sosiaalikomitea

Tule mukaan 360 asteen virtuaalivierailulle ja tutustu järjestäytynyttä kansalaisyhteiskuntaa edustavaan toimielimeen. Perehdy toimintaamme ja osallistumismahdollisuuksiisi asiaa käsittelevillä verkkosivuillamme. Lähetä oikea postikortti ystävillesi ja perheellesi!

Euroopan alueiden komitea

Tutustu komiteaan, joka edustaa EU:n alueita ja kuntia. Tule mukaan viettämään Eurooppa-päivää omalla alueellasi ja seuraa keskustelua Euroopan tulevaisuudesta.

Euroopan investointipankki (EIP)

Lue, miten EU:n pankki tukee vihreää elpymistä ilmastoinvestoinneilla, jotka luovat tulevaisuuden työpaikkoja eurooppalaisille.