Glavni sadržaj
Dan Europe 2023.
Dobro došli na #EuropeDay

Sudjelujte u našim događanjima i aktivnostima i saznajte više o Europskoj uniji

Na Dan Europe prisjećamo se Schumanove deklaracije, koja je potpisana 9. svibnja 1950. Osiguravanje dugoročnog mira u poslijeratnoj Europi bio je već tada ambiciozan cilj Europske unije kakvu poznajemo danas.  

Ovog svibnja institucije EU-a pozivaju vas da sudjelujete u brojnim aktivnostima u svim državama članicama EU-a, kao i u domovima institucija EU-a u Bruxellesu, Luxembourgu i Strasbourgu. Budući da je 2023. Europska godina vještina, EU želi ljudima pomoći da steknu odgovarajuće vještine za kvalitetna radna mjesta, a poduzećima da nadiđu problem nedostatka vještina.  

Pročitajte naše priopćenje za medije

Aktivnosti po institucijama

European Parliament

Europski parlament

Sudjelujte u brojnim interaktivnim aktivnostima u Bruxellesu, Strasbourgu, Luxembourgu i širom Europe i zajedno proslavimo Dan Europe!
European Council and Council of the EU

Europsko vijeće i Vijeće EU-a

Krenite na uzbudljivo putovanje u dom država članica! Doznajte gdje čelnici EU-a donose odluke i kako Vijeće oblikuje vašu budućnost.
European Commission

Europska komisija

Želite li doznati kako vještine stavljamo u fokus i EU činimo zelenijim, sigurnijim i jačim? Organiziramo niz internetskih aktivnosti u kojima možete sudjelovati bez obzira na to gdje se nalazite.
Court of Justice of the European Union

Sud Europske unije

Želite li doznati kako funkcionira Sud EU-a i kako njegove presude izravno utječu na živote građana EU-a? Posjetite nas 9. svibnja i ne zaboravite nas pratiti na društvenim mrežama, s mogućnošću sudjelovanja u nizu internetskih aktivnosti bez obzira na to gdje se nalazite.
European Court of Auditors

Europski revizorski sud

Europski revizorski sud provjerava troše li se sredstva EU-a ispravno i učinkovito. Saznajte više o tome kako revizori EU-a rade i kako Europski revizorski sud štiti financijske interese građana EU-a.
European External Action Service (EEAS)

Europska služba za vanjsko djelovanje (ESVD)

Proputujte svijet u jednom danu! Saznajte što EU radi u izgradnji boljeg svijeta, razgovarajte s ambasadorima EU-a, sudjelujte u radionicama, slušajte glazbena događanja uživo i pogledajte umjetničke izvedbe iz različitih zemalja!
EESC homepage

Europski gospodarski i socijalni odbor (EGSO)

Posjetite nas i upoznajte se s radom jedine institucije EU-a koja predstavlja organizirano civilno društvo, što uključuje poslodavce, radnike i druge interesne skupine kao što su organizacije mladih, aktivisti za zaštitu okoliša, potrošači i skupine za prava žena.
European Committee of the Regions (CoR)

Europski odbor regija

Saznajte više o instituciji koja predstavlja regije i gradove EU-a te o tome što regionalni i lokalni izabrani političari i političarke čine za vas. Doživite raznolikost vještina, kulture i tradicija na festivalu regija i gradova!
European Investment Bank (EIB) - Image

Europska investicijska banka (EIB)

Saznajte kako banka EU-a ulaganjima u području klime realizira zeleni oporavak i stvara radna mjesta za europske građane koja su prilagođena budućim potrebama.

EU u vašoj zemlji

Europski parlament i Europska komisija organiziraju povodom Dana Europe događanja u vašem susjedstvu. Saznajte što se događa u vašoj zemlji i širom EU-a klikom na neku zemlju na interaktivnoj karti.

EYS logo

Europska godina vještina

Cilj je Europske godine vještina ljudima pomoći da steknu odgovarajuće vještine za kvalitetna radna mjesta, a poduzećima da nadiđu problem nedostatka vještina u EU-u.