Ugrás a fő tartalomra
2023. évi Európa-nap
Idén ismét #EuropeDay!

Tájékozódjon programjainkról és rendezvényeinkről, melyeken sok érdekeset tudhat meg az Európai Unióról.

Az Európa-nap annak állít emléket, hogy 1950. május 9-én megszületett a Schuman-nyilatkozat. A nyilatkozatban felvázolt ambiciózus terv a hosszú távú békét volt hivatott biztosítani a háború utáni Európában, és ezzel a nyilatkozattal vette kezdetét az az integrációs folyamat, amelynek eredményeképpen létrejött a mai Európai Unió.  

Az uniós intézmények idén májusban is egy sor érdekes eseményre, változatos programokra invitálják Önt az uniós tagállamokban, valamint a brüsszeli, luxembourgi és strasbourgi intézményi helyszíneken. 2023 a készségek európai éve: idén az EU ezt a területet helyezi reflektorfénybe, hogy segítsen a munkavállalóknak megszerezni a munkaerőpiaci érvényesüléshez szükséges készségeket, a vállalkozásoknak pedig rátalálni a megfelelő készségekkel rendelkező álláskeresőkre.  

Ajánljuk figyelmébe sajtóközleményünket

Az uniós intézmények által kínált programok

European Parliament

Európai Parlament

Különböző interaktív tevékenységeket kínálunk Brüsszelben, Strasbourgban, Luxembourgban és Európa-szerte. Csatlakozzon hozzánk, ünnepeljük együtt az Európa-napot!
European Commission

Európai Bizottság

Tudni szeretné, mit teszünk azért, hogy az európai munkavállalók rendelkezzenek a szükséges készségekkel, és hogyan tesszük környezetkímélőbbé, biztonságosabbá és erősebbé az EU-t? Jöjjön el hozzánk, vagy vegyen részt különböző online programjainkon.
Court of Justice of the European Union

Az Európai Unió Bírósága

Tudni szeretné, hogyan működik az Európai Unió Bírósága, és hogyan befolyásolják döntései az uniós polgárok életét? Látogasson el hozzánk május 9-én, és kövessen bennünket közösségi oldalainkon is, ahol érdekes online eseményekkel várjuk.
Homepage - ECB

Európai Központi Bank (EKB)

A 2023. évi Európa-nap (#EuropeDay 2023) azért is különleges, mert idén ünnepeljük az 1998. június 1-jén létrehozott Európai Központi Bank (EKB) fennállásának 25. évfordulóját.
European Court of Auditors

European Court of Auditors

Az Európai Számvevőszék ellenőrzi, hogy az uniós forrásokat megfelelően és hatékonyan költik-e el. Ismerje meg Ön is, hogyan dolgoznak az EU ellenőrei, és hogyan védi az Európai Számvevőszék az uniós polgárok pénzét.
European External Action Service (EEAS)

Európai Külügyi Szolgálat (EKSZ)

Utazza be a világot egy nap alatt! Ismerkedjen meg az EU nemzetközi tevékenységével, váltson szót uniós nagykövetekkel, vegyen részt műhelytalálkozókon, kövesse élőben különböző országok művészeinek és zenészeinek előadásait.
EESC homepage

Európai Gazdasági és Szociális Bizottság (EGSZB)

Látogasson el hozzánk: ismerje meg annak az uniós intézménynek a munkáját, amely a szervezett civil társadalmat – a munkaadókat, a munkavállalókat és más érdekcsoportokat, például az ifjúsági szervezeteket, környezetvédőket, fogyasztókat és női érdekvédelmi csoportokat – képviseli.
European Committee of the Regions (CoR)

Régiók Európai Bizottsága (RB)

Ismerje meg közelebbről azt az uniós intézményt, amely az EU térségeit és településeit képviseli, és tudjon meg többet arról, mit tesznek Önért a regionális és helyi szinten megválasztott politikusok. A Régiók és Városok Fesztiválján megtapasztalhatja a készségek, a kultúra és a hagyományok...
European Investment Bank (EIB) - Image

Európai Beruházási Bank (EBB)

Aki felkeresi az EBB webhelyét, megtudhatja, mi mindent tesz a bank éghajlatbarát beruházások révén a környezetkímélő gazdasági helyreállításért és az európai polgárok tartós foglalkoztatásáért.

Az EU az Ön hazájában

Az Európai Parlament és az Európai Bizottság az Ön lakóhelye közelében is szervez rendezvényeket az Európa-nap alkalmából. Interaktív térképünkre kattintva utánanézhet, milyen eseményekre kerül sor hazájában és más uniós országokban.

Ukraine flag with ribbon

Uniós szolidaritás Ukrajnával

Webhelyünkön Ön is tájékozódhat arról, hogy az EU milyen lépéseket tesz az Ukrajna elleni orosz invázióra válaszul, és hogyan tanúsít szolidaritást az ország iránt.
EYS logo

A készségek európai éve

A készségek európai éve arról szól, hogy segítsünk az embereknek megszerezni a minőségi munkakörök betöltéséhez szükséges készségeket, a vállalkozásoknak pedig rátalálni a megfelelő szakemberekre.