Skip to main content
2022. évi Európa-nap
Idén ismét #EuropeDay!

Tájékozódjon programjainkról és rendezvényeinkről, melyeken sok érdekeset tudhat meg az Európai Unióról.

Az Európa-napon a „Schuman-nyilatkozatot” ünnepeljük, melyet 1950. május 9-én írtak alá. Ez az ambiciózus terv a hosszú távú békét volt hivatott biztosítani a háború utáni Európában, és a jelenlegi Európai Unió kezdetének tekinthető. Az európai béke megteremtésének igénye nyilvánvaló; hangsúlyozzuk egységünket és szolidaritásunkat Ukrajnával.

Az uniós intézmények idén májusban is számos különböző online és offline eseményre invitálják Önt az uniós tagállamokban, valamint a brüsszeli, luxembourgi és strasbourgi intézményi helyszíneken. Az ifjúság 2022-es európai éve reflektorfénybe helyezi az európai fiatalokat, és az Európa jövőjéről szóló konferenciának köszönhetően a polgárok is határozottan kifejezésre juttathatják elképzeléseiket; mindez nagyszerű lehetőséget kínál arra, hogy az európaiak találkozzanak, megvitassák a mindannyiunk előtt álló kihívásokat és egy jobb, mindenki számára kedvező mederbe tereljék Európa jövőjét.

Fedezze fel, hogy Európa-szerte milyen online és offline programokat kínálunk az Európa-nap alkalmából!

Uniós szolidaritás Ukrajnával

Tudjon meg többet az Ukrajna elleni orosz invázióra adott válaszlépésekről, az Ukrajnával való uniós szolidaritásról.

Az EU az Ön hazájában

Interaktív térképünkön megmutatjuk, milyen koncertekre, fényjátékokra, izgalmas beszélgetőfórumokra és más rendezvényekre kerül sor az Ön lakóhelye közelében.

Az ifjúság európai éve

Ismerje meg, hogy az európai fiatalok milyen fontos szerepet töltenek be egy jobb – környezetbarátabb, inkluzívabb és digitálisabb – EU építésében.