Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Ημέρα της Ευρώπης 2023
Καλώς ήρθατε στην #EuropeDay

Ανακαλύψτε τις εκδηλώσεις και τις δραστηριότητές μας και μάθετε περισσότερα για την Ευρωπαϊκή Ένωση

Η Ημέρα της Ευρώπης γιορτάζει την υπογραφή της «Διακήρυξης Σουμάν» στις 9 Μαΐου 1950. Η Διακήρυξη ήταν ένα φιλόδοξο σχέδιο για τη διασφάλιση μακροπρόθεσμης ειρήνης στη μεταπολεμική Ευρώπη, το οποίο θεωρείται η απαρχή της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης.  

Τον Μάιο τα θεσμικά όργανα της ΕΕ σας καλούν σε μια μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, καθώς και στην έδρα των θεσμικών οργάνων της ΕΕ στις Βρυξέλλες, το Λουξεμβούργο και το Στρασβούργο. Καθώς το 2023 είναι το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων, η ΕΕ επιθυμεί να βοηθήσει τους πολίτες να αποκτήσουν τις κατάλληλες δεξιότητες για ποιοτικές θέσεις εργασίας και να συνδράμει τις επιχειρήσεις ώστε να αντιμετωπίσουν τις ελλείψεις δεξιοτήτων.  

Δείτε το δελτίο Τύπου μας

Δραστηριότητες ανά όργανο

European Parliament

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Συμμετάσχετε σε ένα ευρύ φάσμα διαδραστικών δραστηριοτήτων στις Βρυξέλλες, στο Στρασβούργο, το Λουξεμβούργο και σε ολόκληρη την Ευρώπη και γιορτάστε μαζί μας την Ημέρα της Ευρώπης!
European Council and Council of the EU

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και Συμβούλιο της ΕΕ

Ξεκινήστε ένα συναρπαστικό ταξίδι στον οίκο των κρατών μελών! Ανακαλύψτε πού λαμβάνουν αποφάσεις οι ηγέτες της ΕΕ και μάθετε πώς διαμορφώνει το μέλλον σας το Συμβούλιο.
European Commission

Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Θέλετε να μάθετε πώς τοποθετούμε τις δεξιότητες στο επίκεντρο και κάνουμε την ΕΕ πιο πράσινη, ασφαλέστερη και ισχυρότερη; Μάθετε περισσότερα και δείτε μια σειρά διαδικτυακών δραστηριοτήτων από οπουδήποτε και αν βρίσκεστε.
Court of Justice of the European Union

Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Θέλετε να μάθετε πώς λειτουργεί το Δικαστήριο της ΕΕ και πώς οι αποφάσεις του επηρεάζουν άμεσα τη ζωή των πολιτών της ΕΕ; Επισκεφθείτε μας στις 9 Μαΐου και ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για μια σειρά διαδικτυακών δραστηριοτήτων από οπουδήποτε κι αν βρίσκεστε.
European Court of Auditors

Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο

Το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο ελέγχει αν τα κονδύλια της ΕΕ δαπανώνται ορθά και αποδοτικά. Μάθετε περισσότερα για το πώς λειτουργούν οι ελεγκτές της ΕΕ και πώς το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο συμβάλλει στην προστασία των χρημάτων των πολιτών της ΕΕ.
European External Action Service (EEAS)

Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ)

Γυρίστε ολόκληρο τον κόσμο σε μία ημέρα! Ανακαλύψτε τι κάνει η ΕΕ για έναν καλύτερο κόσμο, μιλήστε με τους πρέσβεις της ΕΕ, συμμετάσχετε σε εργαστήρια, παρακολουθήστε ζωντανή μουσική και καλλιτεχνικές παραστάσεις από διάφορες χώρες!
EESC homepage

Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΕΟΚΕ)

Ελάτε να μας επισκεφθείτε για να ανακαλύψετε το έργο του μοναδικού θεσμικού οργάνου της ΕΕ που εκπροσωπεί την οργανωμένη κοινωνία των πολιτών, συμπεριλαμβανομένων των εργοδοτών, των εργαζομένων και άλλων ομάδων συμφερόντων, όπως οργανώσεις νεολαίας, περιβαλλοντολόγοι, καταναλωτές και ομάδες γυναικών...
European Committee of the Regions (CoR)

Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών (ΕτΠ)

Μάθετε περισσότερα για το θεσμικό όργανο που εκπροσωπεί τις περιφέρειες και τις πόλεις της ΕΕ και για το τι κάνουν οι περιφερειακοί και τοπικοί αιρετοί πολιτικοί για εσάς. Βιώστε την πολυμορφία των δεξιοτήτων, του πολιτισμού και των παραδόσεων στο φεστιβάλ των περιφερειών και των πόλεων!
European Investment Bank (EIB) - Image

Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ)

Μάθετε πώς η τράπεζα της ΕΕ οικοδομεί την πράσινη ανάκαμψη με επενδύσεις για το κλίμα που δημιουργούν για τους Ευρωπαίους πολίτες θέσεις εργασίας ανθεκτικές στις μελλοντικές εξελίξεις.

Η ΕΕ στη χώρα σας

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργανώνουν εκδηλώσεις για την Ημέρα της Ευρώπης κάπου κοντά σας. Μάθετε τι συμβαίνει στη χώρα σας και σε ολόκληρη την ΕΕ κάνοντας κλικ σε μια χώρα στον διαδραστικό χάρτη.

Ukraine flag with ribbon

Αλληλεγγύη της ΕΕ προς την Ουκρανία

Διαβάστε για την αντίδραση της ΕΕ στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, καθώς και για τον τρόπο με τον οποίο δείχνουμε την αλληλεγγύη μας προς την Ουκρανία.
EYS logo

Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων

Το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων έχει ως στόχο να βοηθήσει τους πολίτες να αποκτήσουν τις κατάλληλες δεξιότητες για ποιοτικές θέσεις εργασίας και να συνδράμει τις επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν τις ελλείψεις δεξιοτήτων στην ΕΕ.