Skip to main content
Europadagen 2022
Velkommen til #EuropeDay

Tjek vores arrangementer og aktiviteter, og lær mere om EU.

Europadagen markerer undertegnelsen af "Schumanerklæringen" den 9. maj 1950. Det er en ambitiøs plan, der skal sikre langsigtet fred i efterkrigstidens Europa. Den betragtes som begyndelsen på det, der nu er Den Europæiske Union. Nu hvor vi viser vores sammenhold og solidaritet med Ukraine, husker vi, hvor vigtigt det er at arbejde for fred i Europa.

I maj inviterer EU-institutionerne dig til en bred vifte af aktiviteter, der finder sted fysisk og online i alle EU's medlemslande og i EU-institutionernes hjembyer, Bruxelles, Luxembourg og Strasbourg. Det europæiske ungdomsår 2022 sætter fokus på Europas unge, og konferencen om Europas fremtid har gjort det muligt for borgerne at få deres stemme hørt. Det har skabt en perfekt lejlighed til at mødes for at drøfte de udfordringer, vi står over for, og skabe en bedre fremtid for Europa, der fungerer for alle.

Find ud af, hvad der tilbydes online og fysisk i hele Europa på Europadagen!

EU i dit land

Fra koncerter og lysshow til spændende debatter – brug vores interaktive kort til at finde ud af, hvad der sker i nærheden af dig.

Det europæiske år for unge

Vi sætter spotlys på, hvor vigtig en rolle Europas unge spiller i opbygningen af et bedre EU, der er grønnere, mere inkluderende og mere digitalt.