Skip to main content
Europadagen 2022
Velkommen til #EuropeDay

Tjek vores arrangementer og aktiviteter, og lær mere om EU.

Europadagen markerer undertegnelsen af "Schumanerklæringen" den 9. maj 1950. Det er en ambitiøs plan, der skal sikre langsigtet fred i efterkrigstidens Europa. Den betragtes som begyndelsen på det, der nu er Den Europæiske Union. Nu hvor vi viser vores sammenhold og solidaritet med Ukraine, husker vi, hvor vigtigt det er at arbejde for fred i Europa.

I maj inviterer EU-institutionerne dig til en bred vifte af aktiviteter, der finder sted fysisk og online i alle EU's medlemslande og i EU-institutionernes hjembyer, Bruxelles, Luxembourg og Strasbourg. Det europæiske ungdomsår 2022 sætter fokus på Europas unge, og konferencen om Europas fremtid har gjort det muligt for borgerne at få deres stemme hørt. Det har skabt en perfekt lejlighed til at mødes for at drøfte de udfordringer, vi står over for, og skabe en bedre fremtid for Europa, der fungerer for alle.

Find ud af, hvad der tilbydes online og fysisk i hele Europa på Europadagen!

EU i dit land

Fra koncerter og lysshow til spændende debatter – brug vores interaktive kort til at finde ud af, hvad der sker i nærheden af dig.

Det europæiske år for unge

Vi sætter spotlys på, hvor vigtig en rolle Europas unge spiller i opbygningen af et bedre EU, der er grønnere, mere inkluderende og mere digitalt.

Institutionernes aktiviteter

Europa-Parlamentet

Deltag i en lang række aktiviteter i Europa-Parlamentet og online i hele Europa den 9. maj og indgå i dialogen om Europas fremtid med Europa-Parlamentet, din demokratisk valgte stemme i EU.

Europa-Kommissionen

Vil du vide, hvad vi gør for unge i hele Europa, og hvordan vi gør EU grønnere, mere digitalt og sundere? Læs mere og tjek en række onlineaktiviteter, uanset hvor du befinder dig.

Den Europæiske Unions Domstol

Følg #EuropeDay på vores konti på de sociale medier. #AskCuria2022 er en virtuel spørgetid – #ECJDidYouKnow er en rundvisning i vores kommunikationsværktøjer.

Den Europæiske Centralbank (ECB)

I år har #EuropeDay særligt fokus på, at vi fejrer 20 år med euromønter og -sedler – det mest håndgribelige symbol på den europæiske integration og den eneste måde, hvorpå du rent faktisk kan holde Europa i hænderne! Læs mere om vores valuta.

Det Europæiske Økonomiske og Sociale Udvalg (EØSU)

Deltag i en 360° virtuel tur og bliv klar over, hvad det organiserede civilsamfunds hus står for. Lær om vores arbejde, og find ud af, hvordan du kan engagere dig på vores særlige webside. Send et rigtigt postkort til dine venner og familie!

Det Europæiske Regionsudvalg

Lær mere om den institution, der repræsenterer EU's regioner og byer. Vær med til at fejre Europadagen på lokalt og regionalt niveau og følg debatten om Europas fremtid.