Skip to main content
Ziua Europei 2023
Bine ați venit la #EuropeDay

Explorați evenimentele și activitățile noastre și descoperiți mai multe despre Uniunea Europeană

Ziua Europei aniversează semnarea „Declarației Schuman” la 9 mai 1950. Este vorba de un plan ambițios de asigurare a păcii pe termen lung în Europa postbelică, care este considerat începutul a ceea ce reprezintă acum Uniunea Europeană.  

În luna mai, instituțiile UE vă invită să participați la o gamă largă de activități în toate statele membre ale UE, precum și la sediile instituțiilor UE din Bruxelles, Luxemburg și Strasbourg. Întrucât 2023 este Anul European al Competențelor, UE dorește să ajute cetățenii să dobândească competențele adecvate pentru locuri de muncă de calitate, și întreprinderile, să abordeze deficitul de competențe.  

Citiți comunicatul nostru de presă

Activități pe instituții

European Parliament

Parlamentul European

Participați la nenumăratele activități interactive organizate la Bruxelles, Strasbourg, Luxemburg și în toată Europa și sărbătoriți cu noi Ziua Europei!
European Council and Council of the EU

Consiliul European și Consiliul UE

Vă propunem o vizită surprinzătoare în casa statelor membre! Descoperiți unde iau decizii liderii UE și cum vă influențează Consiliul viitorul.
European Commission

Comisia Europeană

Doriți să știți câtă atenție acordăm competențelor și ce facem pentru ca UE să devină tot mai ecologică, mai sigură și mai puternică? Aflați mai multe și încercați o serie de activități online de oriunde v-ați afla.
Court of Justice of the European Union

Curtea de Justiție a Uniunii Europene

Pentru a afla cum funcționează Curtea de Justiție a UE și ce impact au hotărârile sale asupra vieții cetățenilor UE, vizitați-ne pe 9 mai și urmăriți-ne pe conturile noastre din rețelele sociale unde v-am pregătit activități online la care puteți participa oriunde v-ați afla.
Homepage - ECB

Banca Centrală Europeană (BCE)

#EuropeDay Ziua Europei 2023 este o zi cu atât mai specială cu cât anul acesta sărbătorim cea de a 25-a aniversare a BCE, instituție înființată în data de 1 iunie 1998.
European Court of Auditors

Curtea de Conturi Europeană

Curtea de Conturi Europeană verifică dacă fondurile UE sunt cheltuite în mod corect și eficient. Aflați mai multe despre modul în care lucrează auditorii UE și în ce fel contribuie instituția la protejarea banilor cetățenilor UE.
European External Action Service (EEAS)

Serviciul European de Acțiune Externă (SEAE)

Ocolul Pământului într-o zi! Descoperiți ce face UE pentru o lume mai bună, discutați cu ambasadorii UE, participați la ateliere, urmăriți concerte și spectacolele din diferite țări în direct!
EESC homepage

Comitetul Economic și Social European (CESE)

Vizitați-ne pentru a descoperi activitatea desfășurată de singura instituție a UE care reprezintă societatea civilă organizată, inclusiv angajatori, lucrători și alte grupuri de interese, cum ar fi organizațiile de tineret, ecologiștii, consumatorii și asociațiile de femei.
European Committee of the Regions (CoR)

Comitetul European al Regiunilor (CoR)

Aflați mai multe despre instituția care reprezintă regiunile și orașele UE și despre ce fac politicienii aleși la nivel local și regional pentru dumneavoastră. Festivalul regiunilor și orașelor vă invită să faceți o incursiune în universul competențelor, al culturii și al tradițiilor!
European Investment Bank (EIB) - Image

Banca Europeană de Investiții (BEI)

Banca UE susține redresarea verde a Europei, prin investiții în domeniul climei care să creeze locuri de muncă adaptate la viitor. Aflați cum!

UE în țara dumneavoastră

Parlamentul European și Comisia Europeană organizează evenimente de Ziua Europei în apropierea dumneavoastră. Aflați ce se întâmplă în țara dumneavoastră și în întreaga UE făcând clic pe o țară din harta interactivă.

Ukraine flag with ribbon

Solidaritatea UE cu Ucraina

Citiți despre modul în care în care își manifestă UE solidaritatea cu Ucraina, ca răspuns la invadarea Ucrainei de către Rusia.
EYS logo

Anul european al competențelor

Anul european al competențelor este menit să ajute oamenii să dobândească competențele adecvate pentru locuri de muncă de calitate, și întreprinderile, să abordeze deficitul de competențe din UE.