Skip to main content
Ziua Europei 2022
Bine ați venit la #EuropeDay

Explorați evenimentele și activitățile noastre și descoperiți mai multe despre Uniunea Europeană.

Ziua Europei aniversează semnarea „Declarației Schuman” la 9 mai 1950. Un plan ambițios de asigurare a păcii pe termen lung în Europa postbelică, care este considerat începutul a ceea ce reprezintă acum Uniunea Europeană. Importanța eforturilor pentru pace în Europa este cu atât mai evidentă acum, când subliniem unitatea și solidaritatea noastră cu Ucraina.

În luna mai, instituțiile UE vă invită să participați la o gamă largă de activități online și la fața locului în toate statele membre ale UE, precum și la sediile instituțiilor UE din Bruxelles, Luxemburg și Strasbourg. Având în vedere că Anul european al tineretului 2022 aduce în prim-plan tinerii Europei și că vocile cetățenilor au fost amplificate de Conferința privind viitorul Europei, nu a existat niciodată un moment mai bun să ne reunim, să discutăm despre provocările cu care ne confruntăm cu toții și să creăm un viitor mai bun pentru Europa, care să ne aducă beneficii tuturor.

Explorați activitățile oferite online și la fața locului care vor avea loc în întreaga Europă cu ocazia Zilei Europei!

Solidaritatea UE cu Ucraina

Citiți despre modul în care UE este solidară cu Ucraina, ca răspuns la invadarea Ucrainei de către Rusia.

UE în țara dumneavoastră

De la concerte la spectacole de lumini și discuții animate, aflați pe harta interactivă ce evenimente au loc în regiunea dumneavoastră.

Anul european al tineretului

Evidențierea importanței tineretului european pentru construirea unei UE mai bune – mai ecologice, mai incluzive și mai digitalizate.

Activități pe instituții

Parlamentul European

Cu ocazia zilei de 9 mai, participați la o gamă largă de activități online și la fața locului, organizate în întreaga Europă. Discutați despre viitorul Europei cu Parlamentul European, vocea dumneavoastră în UE, aleasă în mod democratic.

Consiliul European și Consiliul UE

Vă propunem o vizită surprinzătoare în casa statelor membre! Descoperiți unde iau decizii liderii UE și cum vă influențează Consiliul viitorul.

Comisia Europeană

Vreți să aflați ce facem pentru tinerii din întreaga Europă și cum facem UE mai ecologică, mai digitalizată și mai sănătoasă? Aflați mai multe și încercați o serie de activități online de oriunde ați fi.

Curtea de Justiție a Uniunii Europene

#EuropeDay se desfășoară pe conturile noastre de pe platformele de comunicare socială. #AskCuria2022 este o sesiune virtuală de întrebări și răspunsuri – #ECJDidYouKnow este un tur al instrumentelor noastre de comunicare.

Banca Centrală Europeană (BCE)

Anul acesta, #EuropeDay este o ocazie deosebită, deoarece sărbătorim și 20 de ani de la apariția monedelor și bancnotelor euro – cel mai tangibil simbol al integrării europene și singurul mod în care puteți ține Europa cu adevărat în mână! Aflați mai multe despre moneda noastră.

Serviciul European de Acțiune Externă (SEAE)

Aflați mai multe despre rolul UE în lume și despre activitățile UE de pe toate continentele: participați la evenimentele noastre de tip „ziua porților deschise”, la quiz-ul „Împreună suntem Europa” sau la evenimente live cu ambasadori din întreaga lume.

Comitetul Economic și Social European (CESE)

Alăturați-vă nouă pentru o vizită virtuală completă și descoperiți ce reprezintă casa societății civile organizate. Explorați activitatea noastră pe pagina noastră web dedicată și aflați cum vă puteți implica în ea. Trimiteți o carte poștală autentică prietenilor și familiei!

Comitetul European al Regiunilor (CoR)

Aflați mai multe despre instituția care reprezintă regiunile și orașele din UE. Sărbătoriți împreună cu noi Ziua Europei la nivel local și regional și urmăriți dezbaterea privind viitorul Europei.

Banca Europeană de Investiții (BEI)

Banca UE susține redresarea verde a Europei, prin investiții în domeniul climei care să creeze locuri de muncă adaptate la viitor. Aflați cum!