Skip to main content
Ziua Europei 2022

Ziua Europei 2022

Comisia Europeană își deschide porțile în ziua de sâmbătă, 7 mai

Aflați mai multe despre ce facem, pe domenii de acțiune

Highlights

Solidaritatea UE cu Ucraina

Citiți despre modul în care UE este solidară cu Ucraina, ca răspuns la invadarea Ucrainei de către Rusia.

Concert for Ukraine #ThankYouTour

Come see famous Ukrainian musicians give a special concert at 14:00-15:30 CET on 7 May at Parc du Cinquantenaire in Brussels to express gratitude for standing with Ukraine.

Anul european al tineretului

Evidențierea importanței tineretului european pentru construirea unei UE mai bune – mai ecologice, mai incluzive și mai digitalizate.

O Uniune verde

Europa este pe cale să devină primul continent neutru din punct de vedere climatic până în 2050 – nu vom produce mai multe gaze cu efect de seră decât pot absorbi în mod natural ecosistemele noastre.

O Uniune digitală

Viitorul depinde de tehnologie. Din acest motiv, următorii 10 ani vor forma deceniul digital al Europei.

Filtrează după

Ziua Europei 2022 (8)

RSS
Se afișează rezultatele de la 1 la 8

10:00-11:00 CET | Impact of climate change: how the EU helps people in need (Impactul schimbărilor climatice: cum ajută UE persoanele aflate în dificultate)

An de an, schimbările climatice forțează milioane de oameni să își părăsească locuințele și exacerbează crizele umanitare. Alăturați-vă transmisiei noastre live de pe Instagram pentru a afla cum sprijină UE persoanele cele mai afectate, împreună cu Anja Pirjevec, expert al UE în probleme de mediu și de „înverzire” prin ajutorul umanitar.

11:00-11:30 CET | @ECFIN Twitter Quiz

Testați-vă cunoștințele despre economia verde a UE cu ajutorul quiz-ului nostru de pe Twitter. Ați auzit de Mecanismul de redresare și reziliență? Sau știți ce este o obligațiune verde? Vă așteptăm pe 7 mai la ora 11:00 CET să participați la quiz-ul nostru.

Pe tot parcursul zilei | Voices from the Youth Village (Voci din Satul tineretului)

La 7 mai, alăturați-vă transmisiei noastre live de pe Instagram din Youth Village (Satul tineretului) din clădirea Berlaymont și participați la sesiuni cu invitații noștri pentru a descoperi oportunitățile oferite! Studiați în străinătate, dobândiți noi competențe sau obțineți un loc de muncă. Este #EuropeanYearOfYouth! Este anul vostru, al tinerilor!