Direct naar de inhoud
Europadag 2024

Open dag van de Europese Commissie op zaterdag 6 mei

Programma

Ter plekke

In het Berlaymontgebouw en in de stad Brussel

10.00 - 14.00 uur | VR-Mine project

- Berlaymont (kundig Europa)

Virtuele realiteit (VR) wordt steeds populairder op allerlei domeinen (persoonlijke gaming, industrieel onderwijs, academisch onderzoek). De VR-Mine is ontworpen voor masterstudenten, maar is ook geschikt voor bachelorstudenten en kinderen.

11.00-13.00 uur/ 13.00-15.00 uur/ 15.00-17.00 uur | Spring op de fiets om door de EU gefinancierde projecten in Brussel te bezoeken!

- Berlaymont (een sterk Europa)

Ontdek projecten in Brussel waaraan de EU heeft bijgedragen!
Wat doet de EU en wat doet zij voor u?
Ga op 6 mei #EuropeDay mee voor een rondleiding van twee uur!
Een professionele gids neemt u mee door Brussel om door de EU gefinancierde projecten te ontdekken die deze stad bruisend maken!

11.00 - 18.00 uur | Talen doen ertoe!

- Berlaymont (kundig Europa)

Talen doen ertoe. Niemand beheerst alle 24 officiële EU-talen, daarom zijn vertalers en tolken essentieel, zodat mensen begrijpen wat het werk van de EU voor hen betekent. Onze interactieve presentaties worden getolkt in het Frans, Nederlands, Duits, Engels en in nog meer talen. U mag ook zelf tolken, onder begeleiding van een ervaren tolk!

14.00 - 19.00 uur | FoodUnfolded

- Berlaymont (kundig Europa)

Bekijk de toekomst van ons voedsel met de Virtual Reality 360°-video's van FoodUnfolded.

Gehele dag | Wetenschapper voor een dag met MSCA!

- Berlaymont (kundig Europa)

Ooit ervan gedroomd om wetenschapper te worden? Ontdek hoe onderzoekers de grenzen tussen vaste stoffen, vloeistoffen en gassen in kaart brengen en maak uw eigen slijm met een verbluffend praktijkexperiment. Gefinancierd uit de Marie Skłodowska-Curiebeurs.

Gehele dag | Bluebook-stageprogramma van de Europese Commissie

- Berlaymont (kundig Europa)

Werk mee met de beleidsmakers van de EU voor een onvergetelijke ervaring.

Gehele dag | EU-Ecolabel

- Berlaymont (groen Europa)

Het EU-Ecolabel heeft al meer dan 87.000 producten en diensten gecertificeerd. In de showroom kunt u er een aantal ontdekken en meer te weten komen over de missie van het label voor een circulaire economie en nulverontreiniging.

Gehele dag | Het Europees Solidariteitskorps biedt de helpende hand

- Berlaymont (#EUStandsWithUkraine)

Laat u inspireren door de Europese solidariteit met Oekraïners die op de vlucht zijn voor de oorlog. Hier krijgt u informatie over jongerenvrijwilligersprojecten die in veel Europese landen een helpende hand bieden aan Oekraïners tijdens de oorlog.

Gehele dag | Erasmus+ Geef uw vaardigheden een boost

- Berlaymont (kundig Europa)

Een leuke dag vol activiteiten en plezier voor iedereen. Ontdek hoe u uw sterke punten verder kunt verbeteren en uw talenten kunt ontwikkelen met Erasmus+. Maak kennis met ons en ontdek de mogelijkheden van Erasmus+ voor iedereen. Een waardevolle ervaring die levens verrijkt en mensen tot nadenken aanzet.

Gehele dag | Eyes Open Challenge

- Berlaymont (veilig Europa)

Iedereen kan het slachtoffer worden van een misdrijf. Hier worden slachtoffers zichtbaar gemaakt. De deelnemers gaan aan een tafel zitten en elkaar in de ogen kijken zonder te knipperen. Hun gezichten verschijnen op een scherm waarop zij beloven om hun ogen open te houden en slachtoffers van misdrijven te helpen.

Gehele dag | Ontdek de initiatieven van de EU rond digitaal onderwijs

- Berlaymont (kundig Europa)

Kom op 6 mei langs bij de EAC-stand op de Skills Village in het Berlaymontgebouw en kom meer te weten over de initiatieven van de EU rond digitaal onderwijs! Test uw kennis over desinformatie, laat de artificiële intelligentie raden wat u tekent en neem deel aan onze workshops over digitale vaardigheden!

Gehele dag | Park van de bestuivende insecten

- Berlaymont (groen Europa)

Zet een stap in de duisternis en ontdek hoe onze wereld eruit zou zien zonder bestuivende insecten, met deze bekroonde virtual reality-ervaring.

Gehele dag | Demonstratie Europese douanehond

- Berlaymont (veilig Europa)

Bezoek de Europese douanestand op Europadag en maak kennis met Blondie, een Belgische douanehond die live zal laten zien hoe goed ze kan snuffelen.

Online-evenementen

Vind online-evenementen per tijdstip

11.00-12.00 uur

Test uw kennis van de euro met onze quiz!
Weet u hoeveel landen de euro gebruiken? Of kunt u herkennen welk land welke munt heeft uitgegeven?
Bezoek het ECFIN Twitter-account (@ECFIN) op 6 mei om 11:00 CEST en doe mee aan onze quiz.

10.00-10.15 uur

Een OLAF-onderzoeker legt uit hoe het Europees Bureau voor fraudebestrijding, samen met nationale partners, een groot aantal ernstige misdrijven van een tomatenfraudebende aan het licht heeft gebracht. De bende wist illegaal bijna 1 miljoen euro aan EU-landbouwfondsen, bedoeld voor de tomatenteelt, in handen te krijgen.

Ontdek meer over alles wat we doen

.

Europe Direct

Open dag van de Europese Commissie op zaterdag 6 mei (2)

RSS
Resultaten 1 tot en met 2
People looking at a wall full of Erasmus memories during the Open Doors Day
  • News article

The Commission’s Open Day at the Berlaymont building in Brussels, on the occasion of Europe Day, is a unique opportunity for citizens to discover how the work of the European institutions affect their life.

  • Leestijd: 1 min
  • News article

Visitors were able to step inside the Berlaymont and take part in special activities.

  • Leestijd: 1 min