Направо към основното съдържание
Денят на Европа през 2024

Ден на отворените врати в Европейската комисия, събота, 6 май

Програма

На място

В „Берлемон“ и в град Брюксел

10:00—14:00 ч. | Проект VR-Mine

- „Берлемон“ (Квалифицирана Европа)

Виртуалната реалност става все по-популярна в различни области (игри, промишлено обучение, научни изследвания и др.). Проектът VR-Mine е предназначен за студенти в магистърски програми, но също така е подходящ за студенти в бакалавърски програми и за деца.

11:00—13:00 ч. / 13:00—15:00 ч. / 15:00—17:00 ч. | Качете се на велосипед, за да разгледате финансирани от ЕС проекти в Брюксел!

- „Берлемон“ (Силна Европа)

Научете какви проекти в Брюксел се съфинансират от ЕС!
Какво прави ЕС? Какво прави той за вас?
Присъединете се към нас на 6 май (#EuropeDay) за двучасова обиколка!
Професионален екскурзовод ще ви разведе из Брюксел, за да ви запознае с финансирани от ЕС проекти, които допринасят за динамиката на града!

11:00—18:00 ч. | Езиците са важни!

- „Берлемон“ (Квалифицирана Европа)

Езиците са важни. Никой не може да научи всичките 24 официални езика на ЕС, но благодарение на писмения и устния превод хората могат да разбират какво е значението на работата на ЕС за тях. По време на нашите интерактивни презентации ще има устен превод на френски, нидерландски, немски, английски и други езици. Опитайте силите си в устния превод с помощта на експерт!

14:00—19:00 ч. FoodUnfolded

- „Берлемон“ (Квалифицирана Европа)

Гледайте панорамните видеоклипове на FoodUnfolded относно бъдещето на нашата храна

През целия ден | Станете учен за един ден с действията „Мария Склодовска-Кюри“!

- „Берлемон“ (Квалифицирана Европа)

Мечтали ли сте някога да станете учен? Научете как изследователите, финансирани по линия на действията „Мария Склодовска-Кюри“, проучват границите между твърди вещества, течности и газове и създайте свой собствен слайм чрез смайващ практически експеримент.

През целия ден | Стажантска програма Bluebook на ЕК

- „Берлемон“ (Квалифицирана Европа)

Присъединете се към създателите на политики в ЕС, за да придобиете опит, който може да промени живота ви.

През целия ден | Изложбена зала за екомаркировката на ЕС

- „Берлемон“ (Зелена Европа)

Понастоящем над 87 000 продукта и услуги са сертифицирани с екомаркировката на ЕС. В изложбената зала можете да откриете част от тях и да научите повече за целта на екомаркировката — да допринесе за постигане на кръгова икономика и нулево замърсяване.

През целия ден | Европейският корпус за солидарност предоставя помощ

- „Берлемон“ (#EUStandsWithUkraine)

Вдъхновете се от европейската солидарност с украинците, бягащи от войната. По време на проявата ще научите за редица младежки доброволчески проекти в много европейски държави, чрез които се предоставя помощ на украинците във време на война.

През целия ден | „Еразъм +“ — подобрете уменията си

- „Берлемон“ (Квалифицирана Европа)

Чудесен ден със занимания и забавления за всички. Научете как да подобрите силните си страни и да развиете талантите си с помощта на „Еразъм+“. Елате при нас, за да се запознаете с различните възможности, които „Еразъм+“ предлага. Придобийте ценен опит, който обогатява живота и разширява кръгозора.

През целия ден | Предизвикателство „Отворени очи“

- „Берлемон“ (Безопасна Европа)

Всеки от нас може да стане жертва на престъпление. Това предизвикателство има за цел да помогне жертвите да не остават невидими. Участниците ще седят и ще се гледат един друг в очите, без да мигат. Техните лица ще бъдат прожектирани на екран — така ще бъде обявен ангажиментът им да държат очите си отворени, за да виждат и помагат на жертвите на престъпления.

През целия ден | Запознайте се с действията на ЕС в областта на цифровото образование

- „Берлемон“ (Квалифицирана Европа)

На 6 май посетете щанда на ГД „Образование, младеж, спорт и култура“ в градчето на уменията в сградата „Берлемон“, за да научите повече за инициативите на ЕС в областта на цифровото образование! Проверете знанията си за дезинформацията, пробвайте дали изкуственият интелект ще познае какво рисувате и участвайте в нашите работилници за цифрови умения!

През целия ден | Парк на опрашителите

- „Берлемон“ (Зелена Европа)

Направете крачка в неизвестното и научете как би изглеждал нашият свят без опрашващи насекоми чрез това преживяване във виртуална реалност.

През целия ден | Митници на ЕС — демонстрация с митническо куче

- „Берлемон“ (Безопасна Европа)

В Деня на Европа посетете щанда на митниците на ЕС и се запознайте с Блонди — белгийско митническо куче, което ще демонстрира на живо своите умения.

Онлайн прояви

Търсене на онлайн прояви по време

11:00—12:00 ч.

Проверете знанията си за еврото с нашата викторина!
Знаете ли колко държави използват еврото? Можете ли да посочите коя държава е емитирала дадена монета?
Заповядайте в профила в Twitter на ГД „Икономически и финансови въпроси“ в 11:00 ч. (централноевропейско време) на 6 май и участвайте в нашата викторина.

10:00—10:15 ч.

Разследващ служител на Европейската служба за борба с измамите (OLAF) обяснява как службата заедно с национални партньори е разкрила множество тежки престъпления, извършени от организирана група, която незаконно е получила средства от ЕС в размер на близо 1 милион евро, предназначени за производство на домати.

Научете повече за нашите дейности по теми

.

Информационен център Europe Direct

Ден на отворените врати в Европейската комисия, събота, 6 май (2)

RSS
Показване на резултати от 1 до 2
People looking at a wall full of Erasmus memories during the Open Doors Day
  • News article

The Commission’s Open Day at the Berlaymont building in Brussels, on the occasion of Europe Day, is a unique opportunity for citizens to discover how the work of the European institutions affect their life.

  • Време за четене 1 мин
  • News article

Visitors were able to step inside the Berlaymont and take part in special activities.

  • Време за четене 1 мин