Gå til hovedindholdet
Europadagen 2024
Europadagen 2024

Tjek vores arrangementer og aktiviteter ud, og bliv klogere på EU

 • Hvad kunne de besøgende opleve?

  Inde i bygningen kunne man besøge forskellige "landsbyer" og lære om EU's historie og værdier og Europa-Kommissionens resultater. Det var dog kun begyndelsen, for åbent hus-arrangementet også var en mulighed for at se bag kulisserne og finde ud af, hvordan vi har opbygget et stærkt, mangfoldigt, demokratisk og digitalt EU, der hjælper borgerne og har forpligtet sig til at skabe en grønnere fremtid og opbygge en modstandsdygtig økonomi.

  Der var masser af spil og aktiviteter for folk i alle aldre, kunstneroptrædender og madsmagninger og mulighed for at mødes med vores medarbejdere. De besøgende blev også opfordret til at tage et kig på i mødelokalet på 13. sal, hvor kommissionsformand Ursula von der Leyen og kommissærerne træffer beslutninger, der er til gavn for borgerne. Her kunne de nyde en fantastisk udsigt over byen.

  For EU-borgere, der forberedte sig på at stemme til det kommende valg til Europa-Parlamentet, var der desuden information, som hjalp dem til at få mest muligt ud at stemme. 

  Nogle besøgende tog også tid til at besøge Experience Europe-udstillingscentret. Denne permanente immersive, familievenlige udstilling er gratis og viser den historie og de værdier, der har formet EU's fortid og nutid og vil præge dets fremtid.

 • Praktisk information

  Åbningstider: 10-18 (de sidste gæster lukkes ind 17.30)

  Officiel åbningsceremoni: 10.00-10.30

  Udendørs underholdning: 10.30-18.30

  Adresse:

  Berlaymont
  Rue de la Loi 200
  1000 – Bruxelles / Brussel

  Klik her for at få rutevejledning

  *Bemærk, at vi vil fotografere og lave videooptagelser ved dette arrangement. Fotos og videooptagelser kan blive brugt til kommunikationsaktiviteter i forbindelse med EU's åbent hus-arrangement. Læs mere ierklæringen om databeskyttelse.

   

  * Vi gør opmærksom på, at det er strengt forbudt at medtage visse genstande i Europa-Kommissionens bygninger og kontorer. For at alle kan få en sikker og rar oplevelse på Europadagen, bedes du overholde alle sikkerhedsretningslinjer og gennemgå listen over forbudte genstande.

Læs mere om vores aktiviteter

Landsby 1: STYRKELSE AF DEMOKRATIET

Lær om 70 års EU-historie, og find ud af, hvordan erfaringerne fra fortiden former vores fremtid. Læs om de rettigheder og muligheder, der er forbundet med at være EU-borger, og find ud af, hvordan EU hjælper med at beskytte mennesker, og hvordan din stemme kan gøre en forskel.

Landsby 2: FORENET I MANGFOLDIGHED

Få et kig bag kulisserne og se, hvordan Kommissionen gennemfører prioriteterne i praksis. Se, hvordan EU fungerer på 24 sprog, og lær om de værktøjer og tjenester, der sikrer, at EU arbejder med mangfoldighed og er til gavn for dig.

Landsby 3: VORES STÆRKE DIGITALE EUROPA

Digital teknologi ændrer den måde, folk lever på, arbejder og driver forretning. Gå ind i det nye "digitale årti" og læs om, hvordan EU støtter banebrydende innovation, holder vores onlineverden sikker og hjælper mennesker og virksomheder med at udvikle morgendagens færdigheder.

Landsby 4: EN BÆREDYGTIG FREMTID

Den europæiske grønne pagt skal gøre Europa til verdens første klimaneutrale kontinent. Se, hvordan EU bidrager til at beskytte vores klode og folkesundheden, udvikle ren energi, opbygge bæredygtige fødevaresystemer og skubbe mennesker og virksomheder i retning af en renere og grønnere adfærd.

Landsby 5: EN RETFÆRDIG OG MODSTANDSDYGTIG ØKONOMI

Borgere og virksomheder kan kun trives, hvis økonomien er til gavn for dem. Vi fejrer nu 25 år med euroen og 30 år med det indre marked – find ud af, hvordan EU opbygger en stærk, stabil og voksende økonomi, der sikrer retfærdighed og velstand og hjælper mennesker og virksomheder til at udnytte deres potentiale.

Landsby 6: ET STÆRKERE OG MERE MODIGT EUROPA I VERDEN

Her er din chance for at se ud over EU's grænser og blive klogere på dets plads i verden. Find ud af, hvordan vi beskytter vores grænser, sikrer EU-borgernes trivsel, udbreder vores værdier, yder bistand og giver adgang til muligheder, så vi styrker vores position som en ansvarlig, global aktør.

SOLIDARITET MED UKRAINE

I løbet af de seneste to år har EU ydet humanitær, finansiel og militær bistand til Ukraine i hidtil uset omfang. Kom og bliv klogere på EU's indsats og på, hvordan EU tackler krigens globale konsekvenser, opbygger sit forsvarsberedskab og understøtter en retfærdig reaktion på grænseoverskridende kriminalitet.

Den 13. sal – besøg kommissærernes mødelokale

"Kommissærkollegiet", dvs. alle kommissærerne, er EU's politiske ledelse med mandat for en periode på 5 år. De mødes en gang om ugen på 13. etage i Berlaymont-bygningen, og nu har du chancen for at se deres mødelokale.

Besøg Europa-Kommissionens audiovisuelle tjeneste

Gå ind i vores TV-studier, hvor du kan teste vores grønne skærm og tage et souvenirfoto. Du kan også se vores satellittransmissionsfaciliteter og besøge et lille audiovisuelt museum.

Underholdning

Vores underholdningsprogram var med til at gøre åbent hus-dagen mindeværdig. De besøgende blev indbudt til at:

 • se vores udstilling om 30 år med det indre marked
 • smage nogle af de fineste europæiske landbrugsprodukter
 • nyde de kunstneriske optrædender
 • få indblik i EU i Belgien.